Ahogy azt előző cikkünkben említettük, múlt vasárnap, október 4-én játszotta felnőtt csapatunk az NB1-es 5. helyért vívott csata harmadik mérkőzését. A versenyben maradásért mindenféleképpen győzni kellett, hiszen a 3 nyert meccsig tartó sorozatban, 2-0-ás hátrányban voltunk. Ez a cél sajnálatos módon nem teljesült, mivel a csapat 13-6-os arányban ezúttal is alulmaradt a Debrecennel szemben. Így csapatunk 6. helyen végzett a klub 2015-16 évben történt átalakulását követő első NB1-es szezonjában.

Hogyan is nézett ki a mérkőzés?
Ezúttal fiaink összesen tízen tudtak megjelenni a derbin, beleértve, az ezúttal játékosként üzemelő vezetőedzőt, Riska bá’-t. Ennek ellenére viszonylag erős gárdával tudott kiállni a csapat, mivel legerősebb ütőink többsége jelen volt.
A mérkőzést a dombon egyik oldalon sem a szokásos kezdő dobók nyitották. Ez meg is látszott az első játékrész eredményén, mivel mindkét csapat számára ez volt az a bizonyos “rossz inning”. Vendégként a Tigers kezdett ütni, a dombon pedig amerikai játékosunk, Keith ‘Dickie’ Dickinson adogatott, aki többnyire eltalálta a zónát, kivéve három dobását, amikkel szép sorban ledobta az első három ütőt, így megtöltötte a bázisokat. Felváltó dobóként azonnal váltotta is Dickie-t Kalocsai ‘Kaló’ Balázs. Kalónak kellett ez az inning, hogy belelendüljön (hiszen melegítés nélkül, a pályáról ment a dombra), így 1-2 séta és pár single után a Debrecen sikeresen berámolta az első 7 pontját. Szerencsére az ellenfélnél adogatni kezdő Hódosi Máté is bizonytalankodott, így séták és szép ütések (Szabó Kolos 2 RBI dupla, Dezseri Zsiga 2 RBI szimpla) után az Alvajáróknak is sikerült ötször körbeérni. A debreceniek először Zsíros Tamással próbálkoztak felválthitóként, de melegítés nélkül ő sem tudta, hozni az elvárt szintet. Ez azt eredményezte, hogy hamar az amerikai játékos-edző, Alberto Dominguez került egyszemélyes felmentőseregként a dombra.
Dominguez már korábban is borsot tört az orrunk alá és innentől kezdve lelassult a pontok gyártása mindkét oldalon. Kaló elkapta a fonalat és szokásos pontosságával dobta híres csavartjait és 3 játékrészben már csak 2 pontot engedett. A másik oldalon Dominguez is hozta a formáját, a K, K, 1-3, K, K, K, 1-3 minta állandósításával. Kalót az ötödiktől Turcsányi Viktor váltotta a dombon és végig is vitte innen a meccset. Viktor is osztogatta a K-kat, de sajnos a vége felé több séta is becsúszott. Így a tigrisek az utolsó 3 játékrészben még 4 ponttal növelték az előnyüket. Mindez idő alatt az első játékrész után Dominguez ellen alvajáróinknak már csak 1 futást sikerült átpréselni, Versényi Zsolt bal külsőre ütött duplájából ért haza Kaló.
A végeredmény tehát 13-6 oda, a sorozatban pedig 3-0, így az NB1-es bajnokság 5. helyezettje Debrecen lett, 6. helyen pedig az Alvajárók zártak.

A sorozatról érdemes megemlíteni, hogy érezhetően sokat nyomott a latba a tigrisek amerikai dobója, hiszen az általa ledobott 15 inning alatt, 26 strike-out mellett csak 2 sétát csinált és mindössze 2 pontot engedélyezett. Ezúttal valószínűleg nem állja meg a helyét a mondás, miszerint: “Egy fecske nem csinál nyarat”. Ezek szerint kivétel, ha jól adogató fecskéről van szó…

A mérkőzés statisztikáját az alábbi linken lehet elérni: https://www.mystatsonline.com/ballsports/visitor/league/schedule_scores/game_score.aspx?IDLeague=56397&IDGame=858142

/Delpi/