Május elején a kormány engedélyezte a sportolást egyesületi formában is illetve zárt kapus mérkőzéseket is lehet már tartani. Nem ugrottunk fejest a dolgokba, de lassacskán elkezdtünk visszatérni a pályára és kisebb csoportokban egyelőre felnőtt edzéseket tartott Keith és Joe. Múlt vasárnap egy csapaton belüli edzőmeccset is játszottunk.

Ezzel egy időben elkezdődik a pálya rendbe rakása is, sajnos a fűnyíró traktor úgy tűnik megint defektes, emiatt a fűnyírásra még várni kell. Az elmúlt hat hétben a természet visszakövetelte, ami az övé, így ne lepődjetek meg, ha a szokásosnál vadabb lesz a dzsungel a pálya körül. Úgy látszik a futőkör építése során idehordott földdel egész durva, embermagasságig megnövő, kaktuszszerű növények is érkeztek, amik rendesen el is burjánzottak. Jelenleg ezek kiirtáshoz nincs még megfelelő eszközünk, puszta kézzel ne szálljon harcba senki ezekkel a betolakodókkal.

Mivel a korlátozásokat a mai napon Pest megyére is enyhítették, remélhetőleg továbbra is javul a vírushelyzet és hamarosan teljes gőzzel sportolhatunk.
Reméljük mindenki jól van és nagyon várjuk már, hogy mindenkivel újra találkozhassunk!
A következő két hétben folytatjuk a felnőtt és U15 edzésekkel és edzőmeccsekkel.
Várhatóan május vége felé az U12 edzések is beindulnak.
Erről a részleteket és időpontokat a csapat levelező listákra küldjük majd.

Május folyamán az edzéseken az alábbi szabályok betartására kérjük mindenki fokozottan figyeljen oda:
– csak akkor gyerek edzésre, ha tömegközlekedés nélkül meg tudod oldani az odajutást
– gyere sportruhában, ne legyen öltözködés, egymás mellett üldögélés a kispadon
– mindenki hozzon magával elegendő vizet, a csapot egyelőre nem használjuk edzések, meccsek alatt
– hozzatok magatokkal fertőtlenítőt és érkezéskor mindenki fertőtlenítse a kezét illetve ugyanígy esetleges köhögés, tüsszentés után
– ne nyúlj a szemedhez, orrodhoz, szádhoz edzés közben, ha szükséges kérj időt és menj el zsebkendőért és kézfertőtlíntőt használj utána
– egyelőre nincs kézfogás, ökölpacsi, puszi-ölelés egyéb érintkezés érkezkor, búcsúzáskor és a pályán sem
– mindenki mérjen otthon lázat rendszeresen, ha akár csak hőemlkedésed van vagy kicsit is rosszul érzed magad semmiképpen ne gyere edzésre és azonnal értesítsd az edzőket
– ha családban vagy egyéb kontaktnál betegség jelentkezik szintén maradj otthon és értesítsd az edzőket
– felszerelésre, sapkádra fokozottan figyelj oda, ne vedd fel véletlenül másét

– catcher felszerelét használók osszák be a sisakokat és ne csereberéljék

Az edzők jelenlétit vezetnek az edzéseken, reméljük nem lesz rá szükség, de ha bárkinél betegség jelentkezne vissza tudjuk majd nézni kivel volt kapcsolatban.

Mivel nem kontakt sport vagyunk így a távolságtartással nem lesz gond. Kis csoportokban fogunk dolgozni, ezért mindenki kérünk fokozottan figyeljen oda az edzői utasításokra és felügyelet nélkül is dolgozzon teljes odafigyeléssel minden csoport.

Szintén a mai napi bejelentések szerint a sportorvosi vizsgálatokra is lehetőség lesz Pest megyében (Budapesten még mindig nem). Ezzel kapcsolatos további teendőkről holnap küldünk majd bővebb infót.

A MOBSSz egyelőre kivár az NB2 bajnokság beindításával.
Onnantól számítva, hogy Bp-en is lehetőség lesz sportorvosi vizsgálatokra még legalább 30 nap lesz az első mérkőzésig.
Így várhatóan június végére lesz legkorábban kiírva hivatalos felnőtt meccs.
Az utánpótlás bajnokságokról nincs konrét információ, nem tudjuk, hogy nyári bajnokság lesz-e.

Ha továbbra is javul a járványhelyzet, akkor júniusban már szervezünk majd más csapatokkal is barátságos mérkőzéseket minden korosztálynak.