Az amerikai profi liga (MLB) a vírushelyzet miatt otthon ülni kényszerülő rajongóknak azzal kedveskedett, hogy a teljes 2018. és 2019. évi szezonok alapszakasz és rájátszás meccseit ingyenesen elérhetővé tette az mlb.tv archívumában. Egy gyors regisztráció után már nézhetők is a mérkőzések számítógép böngészőjében, nem kell installálni semmilyen programot.

Útmutató a regisztrációhoz/használathoz:

Nyisd meg a linket egy böngészőben https://www.mlb.com/live-stream-games/ (vagy töltsd le az mlb.tv app-ot okoseszközön)

Ha először jársz az mlb oldalán, el kell fogadnod a cookie beállításokat, okézd le (kétszer is) a felugró ablakban, eltart pár másodpercig a folyamat utána.

A bal felső sarokban lesz egy dátumválasztó gomb, azzal tudsz majd keresni, alap esetben 2019. október 30-át fogod látni, a tavalyi döntő utolsó meccse 😉

A meccstáblázat MLB.TV oszlopában lévő linkre kell kattintani a lejátszás indításához. Itt az alapszakasz meccsek esetében 2 (néha 3) linket is látsz majd, mert a hazai és a vendég csapat területi TV adói és néha országos csatornák külön-külön közvetítik saját kommentátorokkal.
A Video oszlopban a táblázat jobb szélén pedig 10-15 perces meccsösszefoglaló “Condensed game” és legszebb jelenetek “Highlights” videók linkjeit találod – ezek regisztráció nélkül nézhetők.

A teljes meccsek lejátszásához regisztrálnod kell, ha elindítasz egy teljes meccset megjelenik egy bejelentkező doboz, abban kattints a “Create account” gombra.
Adj meg egy e-mail címet, egy jelszót 2x, születési időt és kattints be a felső négyzetet a második üresen maradhat, majd nyomj az “I agree” gombra.
Ezzel élesítve is lesz a hozzáférésed, kezdődhet a meccsnézés, későbbiekben a megadott email és jelszó kombinációval tudsz belépni.

A lejátszó bal felső sarkában érdemes az alábbi beállítást elvégezni, így nem fogja előre mutatni az eredményeket és egyéb infókat, amiből ki lehet találni a meccs végeredményét. A mellette lévő Games menüben ki tudjuk választani, hogy a lejátszóban hány meccs fusson egyszerre illetve a menü lenyitásával a lejátszó felett megjelennek az adott napi meccsek és egy kattintással indíthatóak is.

 

A lejátszó bal alsó sarkában pedig az eredményjelző is megjelenik, ahogy elkezdődik a meccs és annak a rubrikái kattinthatók, tehát úgy is lehet navigálni egy meccsen belül, hogy melyik játékrészre akarsz ugrani.

Jó szórakozást!