Szerdán egyesületünk vezetői Fülöp Zsolthoz, Szentendre város polgármesteréhez voltak hivatalosak egy megbeszélésre. A megbeszélésen részt vett Pilis Dániel alpolgármester úr is, aki az Izbégi körzet képviselője. Bemutattuk egyesületünk jelenlegi helyzetét és ismertettük idei és hosszab távú terveinket. Utóbbi téma kapcsán szóba kerültek természetesen a pályafejlesztéssel kapcsolatos beruházások és a pálya hosszú távú bérlése. A városvezetés nyitott arra, hogy a 2021-ben lejáró szerződésünk után újabb 5 évre biztosítsa nekünk az izbégi pálya bérlését. A pályafejlesztések közül alaposan körbejártuk a kerítések helyreállításásnak és magasításának kérdéskörét. A kerítés magasításra elsősorban a tavaly átadott futópálya miatt van szükség, hogy a biztonságot növeljük a pálya körül. Ennek szükségességét még a futókör projekt kezdetén jeleztük, ám a kerítés magasítás végül nem készült el. Egyesületünk így igyekszik ezt saját erőforrásokból mihamarabb megoldani. Szintén a futókör projekt része volt a hármas oldali kispad mögötti részű teraszos kialakítása és füvesítése, mely a megújult formában lelátóként funkcionálna. Ez sem készült el tavaly a futókör projektben, de alpolgármester úr jelezte, hogy tavasz folyamán tervben van a munkálatok folytatása és befejezése.

Az idei események közül egyeztettünk a május 01-ére tervezett városi szervezésű rendezvényről, melynek helyszíne az Izbégi sporttelep lesz. Az egyesületünk tavasszal egy softball tornát szervez amerikai szenior csapatok részvételével, melyre megnyitójára meghívtuk Pilis Dánielt is, aki örömmel vállalta a kezdődobás elvégzését is. Ugyanakkor figyelmeztettek minket, hogy ezen a hétvégén zajlik majd a Giro d’Italia kerékpárverseny Szentendrét is érintő szakasza, így körültekintően kell eljárnunk a szervezés során, hogy az útlezárások miatt, ne legyenek problémáink.

Szóba kerültek a nyári táborok is, jeleztük, hogy nyitottak vagyunk a város által működtetett nyári napközi csoportjait fogadni a pályánkon baseball foglalkozásokra.